Instructie: Lamy 2000 inkt vullen

De Lamy 2000 inkt vullen is vrij eenvoudig wanneer je de instructies goed volgt. Deze pen maakt namelijk gebruikt van een zogenaamd piston-fill systeem. Dit betekent eigenlijk dat de vulmechanisme volledig ingebouwd is in de pen. De Lamy 2000 vul je dus met inkt uit een inktfles. Door deze manier van inkt vullen heeft de pen een groter schrijfbereik dan bijvoorbeeld een converter vulpen of een pen met een normaal inktpatroon.

Het is zeker niet nodig om voor het (bij)vullen de pen volledig uit elkaar te halen. Door de instructie goed te volgen kun je de Lamy 2000 bijvullen zodat je er nog jarenlang schrijfplezier van kunt ervaren. Kijk hiervoor de video op deze pagina of lees de volgende instructie.

Instructie vulpen met piston systeem vullen

1. Draai de achterkant (de kant zonder schrijfpunt) van de Lamy 2000 voorzichtig tegen de klok in om hem los te maken. Dit zorgt ervoor dat alle lucht uit het interne reservoir verdwijnt.

2. Plaats de schrijfpunt in de pot met inkt.

3. Draai, terwijl de schrijfpunt nog in de pot met inkt zit, de achterkant dicht. Dit doe je door de achterkant van de pen met de klok mee te draaien. Tijdens het dichtdraaien van de pen zul je zien dat de inkt wordt opgenomen door een kleine opening onder de schrijfpunt.

4. Wanneer er voldoende inkt in de pen zit haal je deze voorzichtig uit de inkt en draai de achterkant weer zachtjes los (tegen de klok in). Houd de pen even boven de inktpot om eventuele lekkende inkt op te vangen en draai dan de achterkant weer dicht (met de klok mee). Handel voorzichtig en zet niet teveel kracht.

5. Jouw Lamy 2000 vulpen is nu weer bijgevuld en kan weer duizenden woorden schrijven tot de volgende vulbeurt.

De Lamy 2000 inkt vullen kan met de Lamy T51 en Lamy T52 inktpotten.

Lamy 2000 inkt vullen piston

Type hier uw zoekopdracht